Mobil Vinç Ehliyeti

 Olcay iş makineleri kursu Mobil vinç operatörlük belgesi ve mobil vinç ehliyeti vermeye yetkili iş makineleri kursudur.

Mobil Vinç belgesi Operatörü Belgesi:

Mobil Vinç ehliyeti – Mobil Vinç belgesi operatörü belgesi hakkında sayfamızda detaylı bilgileri bulabilirsiniz!

Yeni tip Mobil Vinç belgesi Ehliyeti hakkında aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz

Mobil Vinç belgesi operatörü tanımı ve görevleri  :

 

GÖREVLER

Mobil Vinç belgesi operatörü, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda;

– İşçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin önlemleri alır.

– İş talimatını inceler.

– Çalışma yapacağı alanın zemin kontrolünü yapar.

– Vinci çalıştırmadan önce günlük kontrollerini yapar. (Motorun yağını, suyunu, aküsünü, lastiklerini, asansör zincirlerini vb.)

– Çalışmış olduğu alanı düzenli bir şekilde kullanarak taşınacak malları kontrollü bir şekilde almak, taşımak, yüklemek, boşalmak ve istiflemek gibi işleri yapar.

– Mobil Vinc’in periyodik bakımının zamanında yapılmasını sağlar.

TANIM

Mobil Vinç Operatörü , iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemleri alarak, kalite sistemleri ve işletme kuralları çerçevesinde, vinçleri konumlandıran, yükleri elleçleyen, iş makinesinin kontrollerini yapan ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürüten nitelikli kişidir

Mobil Vinç Operatörünün kullandığı vinçler, çalışma sahalarında yükleme, tahliye veya aktarma yapabilen, elektrikle veya dizelle çalışabilen yüksek tonajlı ağır iş makineleridir. Bu vinçler mobil olabildiği gibi platform üzerinde sabit vinç de olabilir. Ana şase üzerinde kule, boom, halat ve halat ucunda halat/kanca ve yüke göre değişebilen ekipmanlar takılarak yükler elleçlenir.

Operatör vincin kabinlerindeki veya dışındaki elektronik ve mekanik olabilen kumanda sistemlerini kullanarak vinci yönetir. Kabinler ve üzerine oturdukları şase bölümü, yükle yapılan dönüş hareketlerine koşut olarak 360 derece sağa ve sola dönebilir.

Mobil Vinç belgesi Ehliyeti Alınması zorunlu mudur ? Yasal dayanağı nedir ?

Mobil Vinç belgesi Operatörü olmak isteyen veya daha önceden bu mesleği yapanları eğitme ve sınav sonucunda sertifika verme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ruhsatlı Özel İş Makineleri Kurslarına aittir. Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni olmadan eğitim kurumu açılamaz ve İş makineleri Kursları da Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Muhtelif Kurslar olarak İş ve İşlemlerimiz yapmaktayız Sürücü Kursları Operatörlük belgesi veremez aynı ancak bağımsız İş Makineleri Kursları bu eğitimleri ve sınavlar neticesinde sertifikaları vermeye yetkilidir.

Özel İş makineleri kursuna devam edip Mobil Vinç belgesi operatörü eğitimi alarak sürücü belgenize işletebileceğiniz tek belge İş Makinaları Kurslarından alınan Operatörlük Sertifikası dır.

                Trafik Kanunun ve Yönetmeliklerine göre Araç trafiğine açık Kara Yolunda Mobil Vinç ( kamyon üstü hiyap hiap ) türü İş Makineleri kullanacak kişiler Operatörlük belgesini Ehliyetine işletmek zorundadır. Lastik Tekerlekli iş makineleri operatör belgeleri ehliyet işletilebilir.

Aksi durumda her hangi bir kaza veya olumsuzluk durumunda sürücü belgesi ehliyetsiz sayılırlar bu Mobil Vinç  Operatörünü ve İşverenini zor durumda bırakır. Yeni Tip Ehliyetlerde Operatörlük Belgeleri ehliyetin arkasında 12. Satırda kod olarak yazılmaktadır. Bu Kodlar Operatörlük Belgesi sınıfına göre değişir. Mobil Vinç ehliyeti için Ehliyet Kodu: 105.31 dir ( İş Makinası Ehliyetine g sınıfı  yazılacak kodlar )

İş Güvenliği denet menleri uzmanları iş yeri denetimlerinde Mobil Vinç belgesi Operatörlük Belgesi talep etmektedirler. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre işverenler çalışanlarına yaptıkları işlerle ilgili eğitim aldırmak zorundadır. Mesleki eğitimi olmayan çalışanın uğradığı kazalarda çalışanına eğitim aldırmayan kurumlar asli kusurlu sayılmaktadır.

Mobil Vinç belgesi sertifikası nedir?

                Mobil Vinç belgesi Belgesi : İş Makinesi Kursuna devam edip Mobil Vinç belgesi  Eğitimi ve Sınavlarını aldıktan sonra İlçe Milli Eğitim tarafından onaylanıp İş Makinesi Kursu tarafından size teslim edilen Kurs bitirme sertifikası belgesidir. Bu belge ile sadece kapalı mekanlarda depo, antrepo, fabrika içi ve bahçesi gibi taşıt trafiğine kapalı yerlerde Mobil Vinç kullanabilirsiniz.

Mobil Vinç belgesi Ehliyeti  G sınıfı ehliyet nedir?

Mobil Vinç türündeki iş makinesini trafikte, kapalı yada açık alanda sahada , şantiye , depo vb içinde yasal olarak kullanabilmeniz için gerekli sürücü belgesidir. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Müfredatında Kaldırma – Yükleme ( Mobil Vinç belgesi ) İş Makinesi Operatörü Eğitimi İş Makinesi Operatörü Kurs Programı olarak geçer.  Mobil Vinç kullanmanız için gerekli belge Mobil Vinç belgesi Operatör Ehliyeti dir. Aşağıda Mobil Vinç belgesi ehliyeti hakkında tüm detaylar açıklanmıştır. Detaylı Sorularınız için iletişim linkinden bize ulaşabilirsiniz.

Mobil Vinç ehliyeti alma ve sınav süreci ?

Mobil Vinç Belgesi Nasıl Alınır ?

Mobil Vinç Ehliyeti Nasıl alınır ?

Mobil Vinç belgesi Operatörlük Belgesi almak için ilk önce Olcay İş Makineleri Kursu gibi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğün’den Yetkili Ruhsatlı Özel İş Makineleri Kursuna kaydolmak gerekir. Operatörlük Belgesi tek bir sınıf belge değildir. Sürücü belgelerinde olduğu gibi her iş makinesinin belgesi ayrıdır. Operatörü olacağınız tercih edeceğiniz iş makinası na göre uygun operatörlük belgesini almanız gerekmektedir.

İş makinesi kursumuza başvuru yaptıktan sonra Önce kurs bünyesinde teorik eğitim daha sonra uygulama alanımızda makine teorik ve Bire bir Mobil Vinç kullanarak müfredatta belirtilen şartlarda uygulama eğitimi alacaksınız. Bu eğitimler tamamlandıktan sonra Mobil Vinç belgesi Sınav süreci başlayacaktır.

                Mobil Vinç ehliyeti sınavı önce Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlemiş olduğu okulda yazılı sınavı yapılacak olup ve aynı gün yazılı sınavdan başarılı olan adaylarımızı Arnavutköy İlçesi Çilingir Köyünde bulunan iş makineleri uygulama alanımıza götürerek uygulama sınavımız yapılacaktır.

Yazılı sınav başlama saati :09:00 ( Ancak kursta toplanma saatimiz 8 dir )

Uygulama Sınavı başlama saati : 12:00

                  Kaldırma Yükleme Mobil Vinç belgesi Operatörlük belgesi yazılı sınavında 25 adet soru sorulacak olup başarılı olabilmek için en az 18 net alıp 70 alan aday başarılı sayılacaktır.

                 Mobil Vinç belgesi Operatörlük belgeleri uygulama sınavında ise kaldırma yükleme Mobil Vinç belgesi ehliyeti alacak olanlar Kursumuza ait 5 Tonluk kamyon üstü Mobil Vinç ile uygulama sınavına gireceklerdir.

Sınav ertesi başarılı olan adayların Operatörlük belgeleri düzenlenip Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilir ve Mobil Vinç belgesi Operatörlük sertifikaları tarafımıza geldiğinde tarafınıza bilgi verilip alınması sağlanır.

Operatörlük belgesi kazananlara aşağıda örnekleri bulunan Milli Eğitimden Onaylı belgeler teslim edilir..

 

  •  Mobil Vinç belgesi ehliyeti nereden alınır ? İş Makineleri kurslarındanmı alınır ?

Olcay İş Makineleri Kursu gibi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünden Yetkili Ruhsatlı Özel İş Makineleri Kurslarından alınır. Ruhsatı olmayan başka yerlerden alınmaz Örnek: Sürücü Kursları bu konuda yetkili değillerdir.

  •  Mobil Vinç Ehliyeti ne kadar sürede alınır ?

Mobil Vinç belgesi Ehliyeti için Her ayın 15 ne kadar başvuru yaparsanız Bir sonraki ay yapılacak sınava katılabilirsiniz Ortalama 40-45 gün içinde Mobil Vinç ehliyeti belgenizi alırsınız.

  •  Son Başvuru tarihi ne zaman ? En yakın Mobil Vinç ehliyeti sınav tarihi ne zaman ?

Mobil Vinç belgesi ehliyeti sınavları ayda bir yapılmakta olup. Başvuru tarihine göre ve değişiklik gösterebilir.

 Mobil Vinç belgesi ehliyeti için gerekli belgeler nelerdir?

  • 1 adet fotoğraf
  • Sağlık Raporu ( sürücü olur raporu )
  • Sabıka Kaydı ( Adliye, Kaymakamlık veya E-Devlet sitesinden
  • Diploma veya öğrenci Belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

 Mobil Vinç operatörlük belgesi İle Hangi Makineler Kullanılabilir….

Mobil Vinç belgesi Operatör belgesi Kamyon üstü mobil vinç, paletli veya lastikli mobil vinçler elektrikli veya dizel,benzinli veya Lpg yakıt motorlu Mobil Vinç türleri kullanılabilir

  •  Mobil Vinç belgesi sertifikasının sürücü sertifikası gibi süresi varmıdır ?

                Mobil Vinç belgesi sertifikası sürücü sertifikası ( ehliyet ) gibi 2 yıl süresi yoktur. İstediğiniz zaman ehliyete çevirebilirsiniz.

  •  Mobil Vinç ehliyeti fiyatları kaç paradır ?

                Mobil Vinç belgesi kursu ücretleri senelik olarak belirlenir olduğumuz sene içinde geçerli olur Mobil Vinç ehliyeti fiyatları ücretleri hakkında bilgi almak için linki tıklayınız.

Mobil Vinç belgesi kursu haricinde yapacağınız başka masraflarınız da olacaktır.

  • Gerekli Evrakların hazırlanması,
  • Mobil Vinç belgesi sınav ücreti,
  • Sağlık raporu ücreti,
  • G sınıfı ehliyet harcı,
  • Ehliyet kartı ücreti gibi masraflarınız olur.

Mobil Vinç belgesi sertifikasını ehliyete işletmeden Mobil Vinç kullanalabilirmiyim ?

Taşıt Trafiğine açık Karayoluna çıkmadığınız sürece sertifika ile Mobil Vinç kullanabilirsiniz.

Mobil Vinç ehliyeti alma şartları nelerdir ?

Mobil Vinç ehliyeti alma yaşı kaçtır ? 

Mobil Vinç belgesi İş makinası ehliyeti almak için 18 yaşını bitirip 19 yaşından gün almak gerekir

* Mobil Vinç belgesi için hangi sınavlara girilecek?

                Mobil Vinç belgesi operatörlük belgesi sınavı iki aşamadan yapılmakta olup önce yazılı akabinde aynı gün Mobil Vinç belgesi kullanarak uygulamalı Mobil Vinç belgesi sınavına girilir.

 

Mobil vinç ehliyeti hangi sınıf; Mobil vinç ehliyeti sınıfı tüm iş makineleri ehliyet sınıflarında olduğu gibi G sınıfıdır. Mobil vinç sertifikası sürücü belgesine çevrildiğinde ehliyet sınıfı G sınıfı olacaktır.

Olcay İş Makineleri Kursumuzda Vermiş olduğumuz diğer operatörlük belgeleri .

Kaldırma – Yükleme – İstifleme ( Forklift belgesi ) İş Makinesi Operatörü Eğitimi

Kaldırma – Yükleme ( Mobil Vinç belgesi ) İş Makinesi Operatörü Eğitimi, Mobil Vinç ehliyeti fiyatları

Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Köprülü Vinci ( Tavan Vinci belgesi ) Operatörü Eğitimi

Kaldırma Yükleme ( Personel ve Yük Yükseltici belgesi ) Operatörü Eğitimi

Kaldırma-Yükleme( Kule Vinç belgesi ) Operatörü Eğitimi

Kazıma ve Yükleme ( Ekskavatör belgesi ) İş Makinesi Operatörü Eğitimi

Kazıma ve Yükleme ( Kanal Kazıyıcı ( Beko Loder belgesi ) ) İş Makinesi Operatörü Eğitimi

Kazıma ve Yükleme ( Yükleyici (Loder belgesi ) ) İş Makinesi Operatörü Eğitimi

İstanbul Avrupa yakası Güngören, Bağcılar, Bayrampaşa, Başakşehir, İkitelli, Avcılar, Arnavutköy, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Büyükçekmece, Silivri, Çatalca bölgeleri Kamyon Üstü vinç, Kamyonlu vinç hiyap Mobil Vinç Ehliyeti Kursu

Sepetli vinç ehliyeti ile Mobil vinç kullanılır mı? Hayır kullanılmaz yapısı itibari ile sepetli vinç ve mobil vinçler ayrı iş makineleridir. Her ne kadar kamyon üstü vinçlere de sepet takıp kullanılmış olsa da iş güvenliği açısından tehlikeli ve yasaktır.

Forklift Ehliyeti Ücreti ile Mobil vinç ehliyeti ücretleri aynı mıdır? Evet Forklift ehliyeti ücretleri ile mobil vinç ehliyeti ücreti aynıdır. Güncel iş makinası ehliyeti ücretleri için kursumuzu arayabilirsiniz.

Yazar: admin